Home | Voor wie is Bijna Thuis Huis? | De dagelijkse gang van zaken

De dagelijkse gang van zaken

De wensen en de voorkeuren van de gast zijn het uitgangspunt voor  de dagindeling. De gast bepaalt de tijd van opstaan, lichamelijke verzorging, eten, drinken enz. Een zekere mate van planning zal er wel moeten zijn als het gaat om bijvoorbeeld de lichamelijke verzorging. Onze vrijwilligers zullen aanwezig zijn om, een kop koffie te zetten, een kussen op te kloppen, een was te draaien, een boek voor te lezen, er gewoon te zijn…

Bezoek
Er zijn geen bezoektijden, dus de gast bepaalt zelf wanneer er bezoek wordt ontvangen. Hierbij wordt er wel van uitgegaan dat er rekening wordt gehouden met de eventuele medebewoner(s).

Maaltijden
De gast kan de maaltijden laten bezorgen of verzorgen op het tijdstip dat wordt gewenst. Dit kan worden verzorgd door de vrijwilligers maar natuurlijk ook door naasten. Hierbij kan gebruik worden gemaakt van de keuken die is voorzien van een kooktoestel, magnetron en oven.

Koffie/thee en frisdrank
Koffie/thee en frisdrank worden de hele dag door aangeboden aan de gast en het bezoek.

Kleding en was
Als de persoonlijke was niet door familie of bekenden kan worden gedaan dan is er de mogelijkheid dat dit in het Bijna Thuis Huis door vrijwilligers wordt gedaan tegen betaling.  Zij willen u ook graag helpen om de overige was (colberts, jurken, pantalons e.d.) voor u naar de stomerij te brengen. De kosten van de stomerij worden in rekening gebracht. Beddengoed en badgoed is aanwezig en wordt gratis verzorgd door de vrijwilligers.

Huisdieren
Huisdieren zijn toegelaten als zij op de eigen kamer verblijven en door de gast zelf of een naaste worden verzorgd. Ze mogen geen overlast bezorgen voor medegast(en) of zorg/hulpverleners en vrijwilligers. De huisdieren moeten ongedierte vrij zijn.

Roken
Roken is in principe binnen niet toegestaan. Als de gast het roken absoluut niet kan missen wordt in goed overleg naar een passende oplossing gezocht. Voor bezoek is het te allen tijde verboden om binnen te roken.

Overnachtingsmogelijkheden
Er is een logeerkamer en het is ook mogelijk om een logeerbed in de gastenkamer te plaatsen.

Uiterlijke verzorging
De gast kan dit zelf allemaal (laten) regelen, maar het is ook mogelijk dat de vrijwilligers hierbij behulpzaam zijn. Sommigen kunnen en willen dit zelf doen en er is altijd een mogelijkheid dat zij een kapster, pedicure/manicure of  huidverzorging specialiste inschakelt. Ook kan worden gezorgd voor een  ontspanningsmassage. De kosten van dit alles zijn wel voor uw eigen rekening.

Bijna Thuis Huis nieuws
Dag Maria, welkom Lian!
Dag Maria, welkom Lian!

Op 1 december hebben we in kleine gezelschap afscheid genomen van Maria Heesterbeek, onze coördinator. Na 5,5 jaar is zij nu met deeltijdpensioen gegaan.

Lees meer >>

Een mijlpaal: 50-ste gast in ons huis!

Deze week mochten we weer een nieuwe gast ontvangen in ons Bijna Thuis Huis en na enig rekenwerk mogen we constateren dat dit de 50-ste gast is.

Lees meer >>