Home | Vrijwilligers | Vrijwilliger worden?

Vrijwilliger worden?

De zorg voor de gasten in het Bijna Thuis Huis is volledig gericht op het comfort van de gasten. Professionals en vrijwilligers zetten zich met hart en ziel in om het de gasten en hun dierbaren aan niets te laten ontbreken. De (eigen) huisarts, thuiszorgmedewerkers en professionele nachtzorg staan garant voor de medische begeleiding. Daarnaast draait het Bijna Thuis Huis op de inzet van heel veel vrijwilligers. De werkzaamheden van de vrijwilligers zijn gericht op het geven van zorg, aandacht, liefde en rust aan de gasten en hun naasten. Maar ook voor het onderhouden van het prachtige huis en de mooie tuin worden vrijwilligers ingezet.

Het hebben van een warm hart is alles wat nodig is om als vrijwilliger aan de slag te gaan in het Bijna Thuis Huis. De coördinatoren bieden passende scholing. Het oefenen van communicatieve vaardigheden, handelingen aan het bed, begeleiding bij het lopen en omgaan met een rolstoel, komen aan de orde in de workshops en praktische trainingen. Gastheren/gastvrouwen werken meestal met tweeën. De nachtzorg wordt altijd door de Thuiszorg gedaan.

Alle hulp is nodig! Geef warmte en ontvang dankbaarheid en respect. Bent u geïnteresseerd om als gastheer/gastvrouw aan de slag te gaan of levert u liever hand- en spandiensten ten goede van de tuin of het huis? Maak gerust een afspraak voor een kennismaking en rondleiding, draai een proefdienst mee en ervaar zelf hoeveel dit werk betekent. info@bijnathuishuisoirschot.nl | 0499 – 21 90 77.

Bijna Thuis Huis nieuws