Home | Onze stichting

Onze stichting

Het Bijna Thuis Huis Oirschot is gelegen aan de Dekanijstraat 10a, in het centrum van Oirschot.

Een historisch pand, genaamd “Ravenpoort”, waar voorheen onder meer een winkel gevestigd was en de familie van Esch woonde. Sinds hun overlijden wordt het beheerd door de Stichting de Raven, die het beschikbaar stelt voor culturele en sociale doeleinden. In het pand zijn dan ook het Gilde St Sebastiaan en de Heemkundekring de Heerlijkheid gevestigd in de ruimtes op de begane grond aan de voorzijde van het pand.

Vóórdat het pand betrokken kon worden, was er een flinke verbouwing nodig. Onze ruimtes liggen aan de rustige achterzijde van het pand: op de begane grond, de eerste verdieping en de grote zolder. Ook is er een prachtige grote tuin.

En vanzelfsprekend moesten het huis en de tuin ook nog ingericht worden. Om dit alles mogelijk te maken, waren en zijn we afhankelijk van donaties en giften. We zijn dan ook blij met elke bijdrage, zowel in euro’s, als in goederen als in arbeidskracht.

De jaarlijkse exploitatie van huis kost geld en dat is altijd welkom. Maar hulp, met bijvoorbeeld het onderhoud van de tuin, de boodschappen die gedaan dienen te worden of ‘er te zijn’ voor onze gasten als vrijwilliger, dus handjes zijn ook nodig. Zo kan iedereen in Oirschot een steentje bijdragen aan een gezonde exploitatie en wordt het “Ons Bijna Thuis Huis”.

Bijna Thuis Huis Oirschot is op 13 mei 2015 officieel opgericht als stichting. De organisatie bestaat uit een Bestuur van 5 personen en een Raad van Toezicht. De dagelijkse gang van zaken wordt mogelijk gemaakt door 2 professionele coördinatoren en zo’n 40 - 60 geweldige vrijwilligers.

Bijna Thuis Huis nieuws
Dag Maria, welkom Lian!
Dag Maria, welkom Lian!

Op 1 december hebben we in kleine gezelschap afscheid genomen van Maria Heesterbeek, onze coördinator. Na 5,5 jaar is zij nu met deeltijdpensioen gegaan.

Lees meer >>

Een mijlpaal: 50-ste gast in ons huis!

Deze week mochten we weer een nieuwe gast ontvangen in ons Bijna Thuis Huis en na enig rekenwerk mogen we constateren dat dit de 50-ste gast is.

Lees meer >>