Home | Nieuws | De verbouwing

De verbouwing

Woensdag 03 Juni 2015

Het Bijna Thuis Huis Oirschot is gelegen aan de Dekanijstraat 10, in het centrum van Oirschot. Een historisch pand, genaamd “Ravenpoort”, waar voorheen onder meer een winkel gevestigd was en de familie van Esch woonde. Sinds hun overlijden wordt het beheerd door de Stichting de Raven, die het beschikbaar stelt voor culturele en sociale doeleinden.

Vóórdat het pand betrokken kan worden, zal er nog een flinke verbouwing nodig zijn. De ruimtes komen te liggen aan de rustige achterzijde van het pand: op de begane grond, de eerste verdieping en de grote zolder. Ook is er een grote tuin, die nog een opknapbeurt nodig heeft. En vanzelfsprekend zullen huis en tuin ook nog ingericht moeten worden. Om dit alles mogelijk te maken, zijn we afhankelijk van donaties en giften.

We zijn dan ook blij met elke bijdrage, zowel in euro’s, als in goederen als in arbeidskracht.

De verbouwing kost geld en dat is altijd welkom. Maar hulp met bijvoorbeeld de aanleg en onderhoud van de tuin, dus handjes, is ook nodig. Ook kunt u denken aan de inrichting van het huis, van meubelen tot aan de potten en pannen. Zo kan iedereen in Oirschot een steentje bijdragen aan een gezonde exploitatie en wordt het “Ons Bijna Thuis Huis”.