Home | Nieuws | Aan het woord

Aan het woord

Dinsdag 03 September 2019

Een koperen waterpomp, oude  paneeldeuren, zwart-witte terrazzovloer en op het randje van de schouw antieke tinnen borden. Welkom in de gezellige woonkeuken van het Bijna Thuis Huis. Hier wordt gekookt, een wasje gestreken, de boodschappentas uitgepakt en koffie gezet, heel veel koffie gezet! In de keuken komen de vrijwilligers samen wanneer ze hun diensten overdragen aan elkaar.

Maar de keuken is ook de plek waar het bezoek van onze gast(en) binnenkomt. Soms wat aarzelend, want voor het eerst in het Bijna Thuis Huis. Om dan binnen te komen in zo'n huiselijke sfeer, hartelijk ontvangen worden door onze gastvrouwen en -heren  zorgt dat er veel schroom verdwijnt.

Aan onze keukentafel ontstaan veel mooie gesprekken, met familie en vrienden van onze gasten, met de thuiszorg of met vrijwilligers onder elkaar. Want ook al zijn wij er in eerste plaats voor de gasten in ons huis, ook hun naasten kunnen op onze zorg en aandacht rekenen. Een luisterend oor, een beetje begrip of gewoon een simpel kofje koffie. Kleine dingen die het doen maar die zo veel troost kunnen bieden.

 

'Het is boeiend om zien dat elke gast, elke familie telkens weer totaal anders is.'

 

Sinds 2016 werk ik als vrijwilliger in het Bijna Thuis Huis hier in Oirschot. Het is boeiend om zien dat elke gast, elke familie telkens weer  totaal anders is. Dat maakt voor mij dat ik dit werk zo bijzonder en waardevol vind. Om dit mooie werk te kunnen blijven doen zijn wij altijd op zoek naar meer vrijwilligers. Wie weet, misschien word jij wel onze nieuwe collega?

Kom gerust eens langs bij ons op de koffie dan "buurten" we verder. Niet aanbellen hoor, gewoon op zijn Oirschots achterom. De koffie staat klaar!

 

Tot ziens,

Gea